Arvid de Windt inspiratie voor ondernemers zzp

Arvid de Windt

De 5 redenen om niet te kopen en de oplossingen daarvoor

De 5 redenen om niet te kopen en de oplossingen daarvoor

Als verkoper of ondernemer heb je waarschijnlijk al gemerkt dat het soms moeilijk kan zijn om mensen ervan te overtuigen om iets van je te kopen. Soms lijkt het alsof je alles hebt geprobeerd, maar mensen blijven weigeren. Dit kan frustrerend zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat er vaak logische redenen zijn waarom mensen niet kopen.

Volgens Zig Ziglar zijn er vijf belangrijke redenen waarom mensen vaak niet kopen: ze hebben geen behoefte, geen geld, geen haast, ze hebben het niet nodig of ze hebben geen vertrouwen. Laten we eens kijken naar elk van deze redenen en hoe we ze kunnen aanpakken.

  1. Geen behoefte: Als mensen geen behoefte hebben aan wat je aanbiedt, zullen ze niet kopen, ongeacht hoe overtuigend je bent. In dit geval moet je misschien je product of dienst herpositioneren of een andere doelgroep proberen te bereiken.
  2. Geen geld: Als mensen geen geld hebben om te besteden, zullen ze niet kopen, ongeacht hoe goed je product of dienst is. In dit geval kan het helpen om financiële opties aan te bieden, zoals betaaltermijnen of korting bij directe betaling.
  3. Geen haast: Soms hebben mensen gewoon geen haast om iets te kopen. In dit geval is het belangrijk om urgentie op te wekken of om te laten zien waarom ze het product of de dienst eerder nodig hebben.
  4. Ze hebben het niet nodig: Als mensen het product of de dienst al hebben of het niet nodig hebben, zullen ze niet kopen. In dit geval moet je laten zien hoe je product of dienst uniek is en hoe het kan bijdragen aan hun leven.
  5. Geen vertrouwen: Als mensen het gevoel hebben dat ze de verkoper, het bedrijf, product of de dienst niet kunnen vertrouwen, zullen ze niet kopen. In dit geval is het belangrijk om te laten zien dat je betrouwbaar bent en dat je product of dienst van hoge kwaliteit is. Bouw autoriteit op!

Als je te maken hebt met een van deze redenen waarom mensen niet kopen, is het belangrijk om te blijven volhouden en te blijven zoeken naar de oorzaak.

Als mensen niet van je willen kopen, is het belangrijk om te blijven volharden en te blijven werken aan het overtuigen van mensen van de waarde van je product of dienst. Dit betekent niet dat je moet blijven aandringen op een verkoop, maar dat je op zoek moet gaan naar manieren om de waarde van je product of dienst te laten zien en om vertrouwen te winnen bij mensen. Hier zijn enkele tips voor wat je kunt doen:

  1. Luister naar de redenen waarom mensen niet kopen: Als mensen niet willen kopen, is het belangrijk om te luisteren naar de redenen waarom ze twijfelen. Dit kan je helpen om hun bezorgdheden weg te nemen en om een betere aanpak te ontwikkelen. Stel jezelf altijd de vraag… waarom kopen ze niet. Je zal zien dat je het altijd terug kan brengen naar deze 5 punten.
  2. Laat de waarde van je product of dienst zien: Als mensen twijfelen aan de waarde van wat je aanbiedt, moet je laten zien hoe het hun leven kan verbeteren. Dit kan door middel van demonstraties, reviews van tevreden klanten of door te laten zien hoe het product of de dienst anderen heeft geholpen.
  3. Blijf in contact: Als mensen niet direct van je willen kopen, kan het helpen om in contact te blijven met hen en om hen te laten zien hoe je product of dienst hen kan helpen. Dit kan door middel van e-mails, sociale media of andere manieren om in contact te blijven.

Download ook het werkblad om je op weg te helpen:

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Arv's Blog

Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen om zelfverzekerd op weg te gaan naar hun zakelijke en persoonlijke succes. Als eerste gecertificeerde Ziglar trainer in de Benelux geef ik beproefde trainingen en motiverende bedrijfcoaching zodat dromen uitkomen en jouw succes binnen handbereik komt.

Bij De Gouden Gaai weten we dat veel bedrijven websites hebben die amper leads opleveren. Wij hebben een beproefd systeem ontwikkeld voor ZZP en MKB om zonder lastige keuzes snel een mooie website te maken die zorgt voor resultaat.

Lees meer…

Populaire berichten

Gratis webinar over doelen halen

Welke uitdaging heb jij als ondernemer?

Vul jouw gegevens in dan kunnen we een kennismaking inplannen om te zien hoe ik je verder kan helpen.

Voorkom dat je alleen onderneemt en op een doodlopend stuk komt

Veel ondernemers ondernemen alleen en missen een klankbord, herken jij dit?

Binnenkort start het wekelijkse online programma "samen naar de top"