Arvid de Windt inspiratie voor ondernemers zzp

Arvid de Windt

Hoe je als zzp’er mentaal en emotioneel sterk kunt blijven tijdens drukke periodes

Hoe je als zzp'er mentaal en emotioneel sterk kunt blijven tijdens drukke periodes

De kracht van positief denken

Als zzp’er ben je vaak druk bezig met het opbouwen en onderhouden van je eigen bedrijf. In deze hectische tijden kan het soms moeilijk zijn om mentaal sterk te blijven. Maar er is één ding dat kan helpen: positief denken.

Misschien heb je wel eens gehoord van het gezegde “mentale houding is alles”. En in deze situatie is dat zeker waar. Het is makkelijk om te focussen op de uitdagingen en obstakels die je tegenkomt, maar als je je aandacht verlegt naar de positieve dingen die je bereikt hebt en wat je nog wilt bereiken, kan dit een enorm verschil maken in hoe je je voelt.

Het is ook belangrijk om realistisch te blijven en te accepteren dat er soms dingen zijn die je niet kunt veranderen. Maar in plaats van je te focussen op wat er misgaat, kun je proberen om oplossingen te zoeken voor de problemen die je tegenkomt. Dit kan helpen om je mentaal sterk te houden, zelfs in de meest uitdagende tijden.

Het kan ook helpen om een mentale pauze te nemen en te ontspannen. Probeer wat tijd vrij te maken om te mediteren, te bewegen of gewoon even te ontspannen. Dit kan helpen om je geest te kalmeren en te resetten, wat kan leiden tot een betere mentale houding.

Winnende relaties

Naast positief denken is er een belangrijke bron van steun die je kunt aanwenden: winnende relaties.

Het is belangrijk om te onthouden dat je niet alleen staat als zzp’er. Het is normaal om soms te voelen dat je het moeilijk hebt of dat je overweldigd raakt door de drukte, en het is oké om hulp te vragen. Zoek steun bij vrienden, familie of bedrijfscoach. Zij kunnen luisteren naar je bezorgdheden en je helpen om emotioneel sterk te blijven tijdens drukke periodes.

Het kan ook helpen om deel te nemen aan sociale activiteiten of groepen waarbij je met andere zzp’ers kunt praten. Dit kan niet alleen leiden tot winnende relaties, maar ook tot waardevolle adviezen en ideeën die je kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien.

Het is ook belangrijk om tijd te nemen voor jezelf. Plan regelmatig tijd in om te ontspannen en te onthaasten, of het nu gaat om het beoefenen van een hobby of gewoon tijd doorbrengen met vrienden of familie. Dit kan helpen om je emotioneel in balans te houden en je te helpen om beter om te gaan met stress.

Onthoud dat winnende relaties een belangrijke rol kunnen spelen in het behouden van emotionele kracht tijdens drukke periodes.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Arv's Blog

Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen om zelfverzekerd op weg te gaan naar hun zakelijke en persoonlijke succes. Als eerste gecertificeerde Ziglar trainer in de Benelux geef ik beproefde trainingen en motiverende bedrijfcoaching zodat dromen uitkomen en jouw succes binnen handbereik komt.

Bij De Gouden Gaai weten we dat veel bedrijven websites hebben die amper leads opleveren. Wij hebben een beproefd systeem ontwikkeld voor ZZP en MKB om zonder lastige keuzes snel een mooie website te maken die zorgt voor resultaat.

Lees meer…

Populaire berichten

Gratis webinar over doelen halen

Welke uitdaging heb jij als ondernemer?

Vul jouw gegevens in dan kunnen we een kennismaking inplannen om te zien hoe ik je verder kan helpen.

Voorkom dat je alleen onderneemt en op een doodlopend stuk komt

Veel ondernemers ondernemen alleen en missen een klankbord, herken jij dit?

Binnenkort start het wekelijkse online programma "samen naar de top"