Arvid de Windt inspiratie voor ondernemers zzp

Arvid de Windt

Purple Cow – Seth Godin boekreview

Purple Cow - Seth Godin boekreview

Veruit mijn meest favoriete boek; the Purple Cow. In mijn boekenkast staat 3 van deze boeken. De paperback en twee met harde kaft. Dit boek kan je hier kopen.

The Purple Cow is een zakenboek geschreven door Seth Godin dat het belang beschrijft van het creëren van iets bijzonders of “opmerkelijks” om op te vallen in de drukke en competitieve markt van vandaag.

Hij stelt dat om te slagen in de wereld van vandaag, bedrijven de “paarse koe” moeten zijn – iets dat uniek en opmerkelijk is, iets waar mensen over zullen praten en zich van zullen herinneren. Hij stelt dat de beste manier om dit te doen is door producten of diensten te creëren die echt innovatief en anders zijn dan wat er al beschikbaar is.

Een van de belangrijkste ideeën in het boek is dat de traditionele marketingtactieken uit het verleden, zoals advertenties en massamarketing, niet langer effectief zijn. De schrijver stelt dat in de wereld van vandaag, met de overvloed aan media en informatie die beschikbaar is, mensen worden overstelpt met marketingberichten en immuun zijn geworden voor deze berichten. In plaats daarvan moeten bedrijven manieren vinden om producten en diensten te creëren die zo interessant en waardevol zijn dat mensen ze van nature met anderen willen delen.

Hij benadrukt ook de belangrijkheid van het focussen op een specifiek doelgroep en het aanpassen van producten en diensten aan hun behoeften en wensen. En stelt dat bedrijven niet alles voor iedereen moeten willen zijn, maar zich in plaats daarvan moeten richten op een specifieke niche en het beste moeten worden in het bedienen van die markt.

Over het algemeen is The Purple Cow een inspirerend boek voor ondernemers en bedrijfsleiders die op zoek zijn naar manieren om op te vallen in de competitieve markt van vandaag. Het biedt praktische adviezen over hoe je echt opmerkelijke producten en diensten kunt creëren en hoe je deze effectief aan de juiste doelgroep kunt presenteren.

Hoofdstukken van de Purple Cow

Het boek is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

 1. The Purple Cow
 2. The New Marketing
 3. The Advertising Illusion
 4. You Can’t Be All Things to All People
 5. Attention Is the New Currency
 6. Creating Cows
 7. Marketing the Purple Cow
 8. Leading the Purple Cow Revolution
 9. The Five Steps to a Purple Cow
 10. The Purple Cow Phenomenon

 

De Purple Cow: De introductie van het concept van de Purple Cow – iets dat uniek en opvallend is, iets waar mensen over zullen praten en zich zullen herinneren. Hij pleit ervoor dat bedrijven vandaag de dag in de drukke en competitieve markt de Purple Cow moeten zijn om op te vallen en te slagen.

De nieuwe marketing: In dit hoofdstuk bespreekt Godin de veranderende aard van de marketing in de huidige wereld. Hij vindt dat traditionele marketingtactieken, zoals reclame en massamarketing, niet langer effectief zijn en dat bedrijven nieuwe manieren moeten vinden om hun doelgroep te bereiken.

De reclame-illusie: Dit hoofdstuk beschrijft de beperkingen van reclame en waarom het niet langer een effectief middel is om consumenten te bereiken. Hij suggereert dat bedrijven op zoek moeten gaan naar meer innovatieve manieren om hun producten en diensten te promoten.

Je kunt niet alles voor iedereen zijn: In dit hoofdstuk schrijft Seth Godin dat bedrijven niet alles voor iedereen moeten proberen te zijn, maar zich in plaats daarvan op een specifieke niche moeten richten en het beste moeten worden in het bedienen van die markt. Hij suggereert dat dit op de lange termijn effectiever is dan het proberen aan te spreken van een brede doelgroep.

Aandacht is de nieuwe munteenheid: Dit hoofdstuk bespreekt Godin het belang van het aantrekken en behouden van klantaandacht in de huidige snelle en drukke markt. Hij suggereert dat bedrijven producten en diensten moeten creëren die echt innovatief en waardevol zijn om de aandacht van de klant te trekken en te behouden.

Purple Cows creëren: Hoe start het proces van het creëren van een Purple Cow – iets dat echt innovatief en anders is. Hij biedt praktische advies over het creëren van nieuwe ideeën en hoe deze tot uitvoering te brengen.

Marketing the Purple Cow: In dit hoofdstuk bespreekt Godin hoe een Purple Cow te marketen nadat deze is gecreëerd. Hij suggereert dat het sleutel is om een gerucht te creëren en ervoor te zorgen dat mensen over het product of de dienst praten. Leiden van de

Purple Cow revolutie: Dit hoofdstuk gaat over het belang van leiderschap bij het creëren van een Purple Cow. Hij vindt dat leiders bereid moeten zijn risico’s te nemen en innovatief te zijn om iets echt opmerkelijks te creëren.

De vijf stappen naar een Purple Cow: Hier worden de vijf stappen beschreven die bedrijven kunnen volgen om een Purple Cow te creëren. Deze stappen zijn:

 1. Identificeer een specifieke niche,
 2. Vind een unieke aanpak,
 3. Creëer een prototype,
 4. Test en verfijn,
 5. Breng de Purple Cow op de markt

 

Het Purple Cow fenomeen: In dit laatste hoofdstuk bespreekt Godin de impact die de Purple Cow kan hebben op een bedrijf en op de markt als geheel. Hij zegt dat de Purple Cow een golfeffect kan creëren en anderen kan inspireren om innovatief en opmerkelijk te zijn.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Arv's Blog

Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen om zelfverzekerd op weg te gaan naar hun zakelijke en persoonlijke succes. Als eerste gecertificeerde Ziglar trainer in de Benelux geef ik beproefde trainingen en motiverende bedrijfcoaching zodat dromen uitkomen en jouw succes binnen handbereik komt.

Bij De Gouden Gaai weten we dat veel bedrijven websites hebben die amper leads opleveren. Wij hebben een beproefd systeem ontwikkeld voor ZZP en MKB om zonder lastige keuzes snel een mooie website te maken die zorgt voor resultaat.

Lees meer…

Populaire berichten

Gratis webinar over doelen halen

Welke uitdaging heb jij als ondernemer?

Vul jouw gegevens in dan kunnen we een kennismaking inplannen om te zien hoe ik je verder kan helpen.

Voorkom dat je alleen onderneemt en op een doodlopend stuk komt

Veel ondernemers ondernemen alleen en missen een klankbord, herken jij dit?

Binnenkort start het wekelijkse online programma "samen naar de top"