Alle artikelen

YouTube-tip: Validation en win-winrelaties

In de inspirerende korte film Validation van Kurt Kuenne zien je hoe kleine vriendelijke gebaren en oprechte complimenten een grote impact kunnen hebben op de levens van anderen. Deze film herinnert ons weer even dat waardering en erkenning fundamenteel zijn voor het opbouwen van sterke, positieve relaties.
Youtube Tip Validation En Win Winrelaties

Wat is validatie?

In het Engels betekent “validation” niet alleen het afstempelen van een parkeerticket, maar ook het erkennen en waarderen van iemand. In de film maakt de parkeerwachter hier een sport van. Hij valideert niet alleen de parkeertickets, maar ook de mensen zelf door hen oprechte complimenten te geven en hun zelfvertrouwen te versterken. Deze ‘woordspeling’ van “Validation” benadrukt hoe belangrijk het is om mensen te laten voelen dat ze gezien en gewaardeerd worden.

De workshop “Bouw win-win relaties” en “Ontgrendel jouw potentieel” bevalt veel van dezelfde principes die in de film worden getoond. En ze zijn cruciaal in ons dagelijks leven en werk. Hier zijn enkele kernpunten uit de workshop die aansluiten bij de lessen uit Validation.

1. Oprechte complimenten geven

Net zoals in de film waar de parkeerwachter complimenten geeft, leren we in de workshop het belang van oprechte complimenten. Een compliment moet altijd oprecht en specifiek zijn om effectief te zijn. Dit creëert een positieve omgeving waarin mensen zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen.

2. Integriteit

Een van de belangrijkste stappen in het opbouwen van winnende relaties is integriteit. Dit betekent doen wat juist is, zelfs als niemand kijkt. Integriteit vormt de basis van vertrouwen in relaties, wat essentieel is voor langdurige samenwerking en persoonlijke banden.

3. Beheers je humeur

Het vermogen om kalm te blijven en verantwoordelijkheid te nemen in plaats van anderen de schuld te geven, versterkt relaties. Dit voorkomt negatieve interacties en bouwt een basis van wederzijds respect en begrip.

4. De gulden regel toepassen

Mijn oma zei het altijd al ‘Wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.” Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Dit principe, bekend als de gulden regel, bevordert wederzijds respect en creëert een gezonde omgeving waarin iedereen kan groeien en floreren.

5. Focus op positiviteit

Net als de parkeerwachter in de film, die altijd het goede in mensen ziet, moedigen we aan om te focussen op de positieve eigenschappen van anderen. Dit betekent het zoeken naar de goudklompjes in mensen en situaties, en het vermijden van negativiteit en kritiek.

In de werkboeken die bij de workshop horen, worden deze concepten verder uitgewerkt met praktische oefeningen en reflecties. Deze helpen deelnemers niet alleen om deze principes te begrijpen, maar ook om ze in hun dagelijkse leven toe te passen.

Samenvattend

De kracht van validatie, zoals getoond in Validation, en de principes uit de workshop “Bouw win-win relaties” en “Ontgrendel jouw potentieel” gaan hand in hand. Door oprechte waardering te tonen, integriteit te behouden, kalm te blijven, de gulden regel toe te passen, en te focussen op het positieve, kunnen we sterke, duurzame relaties opbouwen die ons helpen om zowel persoonlijk als professioneel te groeien.

Meer weten over hoe je deze principes kunt toepassen in jouw leven? Doe mee met de workshop en ontdek de kracht van positieve relaties!

Deel jouw ervaringen en gedachten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Youtube Tip Validation En Win Winrelaties
Motivatie

YouTube-tip: Validation en win-winrelaties

In de inspirerende korte film Validation van Kurt Kuenne zien je hoe kleine vriendelijke gebaren en oprechte complimenten een grote impact kunnen hebben op de levens van anderen. Deze film herinnert ons weer even dat waardering en erkenning fundamenteel zijn voor het opbouwen van sterke, positieve relaties.

Strategieen Productiviteit Verhogen Ondernemers Autisme
Ondernemen met uitdagingen

Productiviteit verhogen voor ondernemers met autisme

Ondernemers met autisme ervaren unieke uitdagingen op het gebied van productiviteit. Terwijl ADHD vaak gepaard gaat met dopamine ‘problemen’, hebben mensen met autisme meestal te maken met sensorische overbelasting en hyperfocus. Hier zijn enkele bewezen strategieën om de productiviteit te verhogen voor ondernemers met autisme, gebaseerd op onderzoek en praktijkervaringen.

Productiviteit Verhogen Voor Ondernemers Adhd
Ondernemen met uitdagingen

Strategieën om productiviteit te verhogen voor ondernemers met ADHD

Als business mentor en motivator heb ik vaak te maken met ondernemers die worstelen met productiviteit, vooral als ze ADHD hebben. ADHD kan de motivatie en het vermogen om gefocust te blijven erg beïnvloeden. Hier zijn enkele strategieën om productiviteit te verhogen, gebaseerd op onderzoek en inzichten van Dr. Tracey Marks.

De Ultieme Gids Voor Een Efficiente Workflow Voor De Trouwfotograaf
Business mentor

Ultieme gids: efficiënte workflow voor de trouwfotograaf

Als trouwfotograaf weet je hoe belangrijk het is om een gestroomlijnde workflow te hebben. Een efficiënte workflow begint al bij het goed fotograferen, wat het bewerkingsproces aanzienlijk makkelijker maakt en verbetert. In dit artikel deel ik essentiële tips en tools om je workflow te optimaliseren, van het uitzoeken van de foto’s tot het klaarmaken voor de uiteindelijke levering aan je bruidsparen.

Aangenaam, ik ben Arvid de Windt

Ik weet hoe moelijk het is

Als ondernemer, echtgenoot en vader van 2 kinderen met autisme en ADHD weet ik precies hoe moeilijk het is om de regie te hebben en je ambities waar te maken. Ik ontdekte de juiste mindset dankzij (dé motivational guru uit de USA) Zig Ziglar waardoor ik de uitdagingen beter aan kan.

Daarom ben ik in 2022 zelf naar het hoofdkantoor van Ziglar in Texas gegaan om mij als eerste uit de Benelux te laten certificeren als Ziglar Legacy trainer. Zo kan ik de mensen met uitdagende privé situaties helpen om met motiverende business mentoring en workshops de regie en vrijheid in het leven te krijgen waar ze naar op zoek zijn.

Hoe werkt het?

Genieten van het leven, ondanks alles, begint hier met 15 minuten vrijblijvend sparren.

15 minuten sparren

Plan jouw sparsessie en zet de eerste stap naar persoonlijke en professionele groei.

Plan van aanpak

Samen verkennen we hoe jij de regie over je leven en bedrijf pakt.

Bereik meer

We starten met wat jij nu nodig hebt. We gaan voor duurzaam resultaat.