Alle artikelen

Ultieme gids: efficiënte workflow voor de trouwfotograaf

Als trouwfotograaf weet je hoe belangrijk het is om een gestroomlijnde workflow te hebben. Een efficiënte workflow begint al bij het goed fotograferen, wat het bewerkingsproces aanzienlijk makkelijker maakt en verbetert. In dit artikel deel ik essentiële tips en tools om je workflow te optimaliseren, van het uitzoeken van de foto’s tot het klaarmaken voor de uiteindelijke levering aan je bruidsparen.
De Ultieme Gids Voor Een Efficiente Workflow Voor De Trouwfotograaf

Een efficiënte workflow biedt tal van voordelen. Het bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je meer consistentie en kwaliteit kunt leveren. Dit leidt tot tevreden klanten en geeft jou meer ruimte om je creatieve energie te benutten. Bovendien houd je tijd over om meer aan je bedrijf te werken en strategische beslissingen te nemen. Omdat je trouwtarief vaststaat, is elk uur dat je bespaart door deze workflow directe winst.

Met 18 jaar ervaring als bruidsfotograaf heb ik altijd gezocht naar de optimale workflow. Dit is mijn beproefde methode.

Met deze gids kun je je workflow als trouwfotograaf optimaliseren, waardoor je niet alleen efficiënter werkt, maar ook je klanten blijer maakt.

Inhoud van dit artikel (nog under construction)

Foto's uitzoeken

Het uitzoeken van je beelden is een hels karwei. En ook jij zal het vaak hebben gehoord op een trouwdag; ‘dat is een hele klus om uit te zoeken’, ‘hoeveel foto’s maak je wel niet op zo’n dag?’ en ‘wordt je betaald per klik?’.

Maar goed om te weten dat het uitzoeken van een trouwerij van 4.000 foto’s mij ongeveer 45 minuten kost. Jaren terug deed ik daar inderdaad uren over maar er zijn een paar trucjes.

  • Ga nooit je complete trouwerij in Lightroom inladen!
  • Gooi direct alle foto’s weg. Lekker rigoureus maar dat is wel wat je moet doen. Natuurlijk backup je alle foto’s en gooi je niets weg. De gedachten gang is… geef alleen de foto’s een ster die de moeite waard zijn om te bewerken.
  • Begin achteraan met uitzoeken. Het proces van foto’s maken stopt meestal als het moment voorbij is of je de beste foto hebt gemaakt die mogelijk was op dat moment. Dat beteken dus ook… dat de laatste beelden in een serie vaak de beste is. Achteraan beginnen is dan makkelijker.
  • Loop nog alles 1 keer door. Het je de hele dag doorgelopen dan selecteer je alleen de foto’s met 1 ster. Loop nu nog een keer alle foto’s door, soms zitten er veel dubbele tussen. Vaak tref je ook nog foto’s aan die je verhaal niet versterken, maar juist verzwakken. Eruit met deze onnodige foto’s.

Dit is pas het moment dat alles in Lightroom geïmporteerd wordt. In het volgende stuk over ‘bewerken’ ga ik er dieper op in. De tools die ik gebruik zijn de onderstaanden.

PhotoMechanic

De klassieker die jaren terug zijn intrede deed in de fotografiewereld. Op een makkelijke manier kan je snel en overzichtelijk je foto’s uitzoeken. Met de komst van AI is deze tool uit de gratie geraakt, maar voor kleine projecten nog goed te doen.

Narrative Select (AI)

Narrative Select is een waardevolle tool voor bruidsfotografen die efficiëntie en tijdsbesparing hoog in het vaandel hebben staan. De software maakt gebruik van gezichtsherkenning en AI-gestuurde aanbevelingen om snel en nauwkeurig de beste foto’s uit een grote selectie te kiezen. Dit is vooral handig na een intensieve bruiloft, waar duizenden foto’s zijn gemaakt.

Met functies zoals de mogelijkheid om scherpte van gezichten en ‘oogstatus’ (open of dicht) te controleren, kan je als bruidsfotograaf snel de perfecte beelden selecteren. Dit verhoogt de productiviteit aanzienlijk en zorgt ervoor dat meer tijd kan worden besteed aan creativiteit (editing), marketing (social en blogpost) en de groei van je bedrijf.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Narrative Select mijn workflow drastisch heeft verbeterd. Waar ik vroeger uren bezig was om handmatig door elke foto te gaan, helpt de software mij nu om in 45 minuten een goede selectie te maken.

De mogelijkheid om scherpte van gezichten en ogen te controleren, zorgt ervoor dat ik snel de mooiste en beste beelden kan identificeren. Hierdoor bespaar ik niet alleen tijd, maar lever ik ook een betere foto’s af aan mijn klanten.

Probeer het zelf via deze link en ervaar hoe Narrative Select jouw bruidsfotografie naar een hoger niveau kan tillen.

Eindproduct software

Trouwalbums

Met een goede voorbereiding kan je met SmartAlbums in 30 minuten een mooi album hebben ontworpen en online staan met de proofingtools van Pixellu.

Als ambassadeur van Pixellu kan ik je 15% korting geven op je abonnement.

Gebruik de code ADW15 bij het aanmelden.

Deel jouw ervaringen en gedachten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Youtube Tip Validation En Win Winrelaties
Motivatie

YouTube-tip: Validation en win-winrelaties

In de inspirerende korte film Validation van Kurt Kuenne zien je hoe kleine vriendelijke gebaren en oprechte complimenten een grote impact kunnen hebben op de levens van anderen. Deze film herinnert ons weer even dat waardering en erkenning fundamenteel zijn voor het opbouwen van sterke, positieve relaties.

Strategieen Productiviteit Verhogen Ondernemers Autisme
Ondernemen met uitdagingen

Productiviteit verhogen voor ondernemers met autisme

Ondernemers met autisme ervaren unieke uitdagingen op het gebied van productiviteit. Terwijl ADHD vaak gepaard gaat met dopamine ‘problemen’, hebben mensen met autisme meestal te maken met sensorische overbelasting en hyperfocus. Hier zijn enkele bewezen strategieën om de productiviteit te verhogen voor ondernemers met autisme, gebaseerd op onderzoek en praktijkervaringen.

Productiviteit Verhogen Voor Ondernemers Adhd
Ondernemen met uitdagingen

Strategieën om productiviteit te verhogen voor ondernemers met ADHD

Als business mentor en motivator heb ik vaak te maken met ondernemers die worstelen met productiviteit, vooral als ze ADHD hebben. ADHD kan de motivatie en het vermogen om gefocust te blijven erg beïnvloeden. Hier zijn enkele strategieën om productiviteit te verhogen, gebaseerd op onderzoek en inzichten van Dr. Tracey Marks.

De Ultieme Gids Voor Een Efficiente Workflow Voor De Trouwfotograaf
Business mentor

Ultieme gids: efficiënte workflow voor de trouwfotograaf

Als trouwfotograaf weet je hoe belangrijk het is om een gestroomlijnde workflow te hebben. Een efficiënte workflow begint al bij het goed fotograferen, wat het bewerkingsproces aanzienlijk makkelijker maakt en verbetert. In dit artikel deel ik essentiële tips en tools om je workflow te optimaliseren, van het uitzoeken van de foto’s tot het klaarmaken voor de uiteindelijke levering aan je bruidsparen.

Aangenaam, ik ben Arvid de Windt

Ik weet hoe moelijk het is

Als ondernemer, echtgenoot en vader van 2 kinderen met autisme en ADHD weet ik precies hoe moeilijk het is om de regie te hebben en je ambities waar te maken. Ik ontdekte de juiste mindset dankzij (dé motivational guru uit de USA) Zig Ziglar waardoor ik de uitdagingen beter aan kan.

Daarom ben ik in 2022 zelf naar het hoofdkantoor van Ziglar in Texas gegaan om mij als eerste uit de Benelux te laten certificeren als Ziglar Legacy trainer. Zo kan ik de mensen met uitdagende privé situaties helpen om met motiverende business mentoring en workshops de regie en vrijheid in het leven te krijgen waar ze naar op zoek zijn.

Hoe werkt het?

Genieten van het leven, ondanks alles, begint hier met 15 minuten vrijblijvend sparren.

15 minuten sparren

Plan jouw sparsessie en zet de eerste stap naar persoonlijke en professionele groei.

Plan van aanpak

Samen verkennen we hoe jij de regie over je leven en bedrijf pakt.

Bereik meer

We starten met wat jij nu nodig hebt. We gaan voor duurzaam resultaat.